Ostarin kehitys ja tulevaisuus

Hakunilan ostoskeskuksen alue on Vantaan Hakunilan suuralueen kaupallinen ja liikenteellinen keskus. Kaupunki ei enää suunnittele uuden ostoskeskuksen rakentamista bussivarikon alueelle, vaan suunnittelee kaavoittavansa bussivarikon, ns. Destian alueen ja ostoskeskuksen lähialueille lähinnä asuntoja. Hakunilan ostoskeskuksen kannalta tämä tarkoittaa kasvavia asiakasmääriä ja parempaa mahdollisuutta arvioida tulevaisuutta.

Ostarin omistajat ovat lupautuneet nykyisen ostoskeskuksen kehittämiseen. Ostoskeskus itsessään on elinvoimainen ja kannattava, sekä teknisesti rakennukset kohtuullisessa kunnossa. Pitkä epävarmuus sen tulevaisuudesta on kuitenkin tehnyt ostarin kehittämisen hankalaksi ja ylläpitoa on pyritty tekemään melko pienin investoinnein. Epävarmuus Hakunilan ostarin säilymisestä alueen kaupallisena keskuksena on vuoden 2016 aikana poistunut, nyt kysymys kuuluu miten ostaria tulisi kehittää.

Ostoskeskuksen suurimmat omistajat ovat Sirius Capital Partners (Sirius Fund I Grocery) sijoitusyhtiö ja Vantaan Kaupunki. Pääomistajien suunnitelma on kehittää ostarin aluetta pääosin nykyisen rakennuskannan pohjalta. Alueella saatetaan tehdä tulevaisuudessa myös uutta rakentamista, mutta aivan lähitulevaisuudessa ei ole näköpiirissä asuin-, toimisto- tai liiketilojen rakentamisen aloittaminen ostarin alueella.

Ostoskeskuksen hallitus haluaa tehdä ostoskeskuksen aluetta tulevaisuudessa houkuttelevammaksi paikaksi asioida ja toimia. Ostoskeskuksen ulkonäköön ja tekniseen kuntoon tehdään satsauksia, torialuetta halutaan kehittää viihtyisämmäksi ja kulkua ostoskeskuksella helpottaa. Torialue on jo avattu ympärivuorokautiseen kulkuun (portit pidetään auki), ilta- ja yöajan vartiointia on turvallisuuden takaamiseksi lisätty ja uusia yrityksiä on avannut ja on avaamassa ostoskeskuksella.

Hakunilan ostoskeskusta kehitetään lähivuosina voimallisesti. Alla olevalla lomakkeella voit kertoa meille mitä sinun mielestäsi ostoskeskuksella tulisi tehdä, missä se mahdollisesti epäonnistuu tai mikä saisi sinut viihtymään paremmin ostarilla.

Copyright © 2015 Hakunilan Keskus Oy. Website by Vukon Oy. All Rights Reserved